KMR BIESEN B ZET KROON OP GESLAAGDE BEKER-CAMPAGNE!

Na eerdere mooie overwinningen tegen Herderen-Millen, Vliermaal, Moelingen en Veldwezelt speelde KMR Biesen B op woensdag 21 december om 19:30h de finale van de Beker van Limburg, Regio Zuid-Oost thuis tegen Fortuna Smeermaas.

Doordat Kolmont, oorspronkelijk aangewezen als organisator van de finale, slechts enkele dagen op voorhand van de organisatie af zag, ging de wedstrijd door op het eigen KMR kunstgrasterrein.

Onder leiding van ref Johan Cuypers zagen we gedurende de eerste helft een evenwichtig spel waarbij er vlot heen en weer gevoetbald werd. KMR Biesen toonde daarbij het beste technische spel terwijl Smeermaas fysiek de bovenhand had. Onze spelers lieten zich echter niet onbetuigd door het viriele spel van de Maaslanders. De eerste grote kans van de wedstrijd was dan ook voor Andres Janssen van KMR maar de keeper van Smeermaas hield zijn netten schoon tijdens de één tegen één situatie.  KMR bleef in de eerste helft kansen creëren met Jens Michiels en Jordy Pollenus.  Een slecht gericht vizier, de lat en een attente keeper van Smeermaas hielden voorlopig de 0 - 0 op het scorebord.  Bij het affluiten van de eerste helft voelden we bij Biesen aan dat er meer in zat tegen de hoger gekwalificeerde ploeg (Smeermaas speelt een reeks hoger nvdr). Smeermaas daarentegen had door dat het geen ‘wandeling in het park’ zou worden.

Tijdens de tweede helft ging Biesen op zijn elan verder.  In de 58e minuut krulde Jordy Pollenus de bal mooi naast de muur na een uitgelokte vrij trap waardoor de verdiende 1 - 0 op het scorebord kwam.  Een verrast Smeermaas drukte fysiek nog zwaarder door maar doelkansen voor de bezoekers bleven daarbij uit.  Het brutere spel bezorgde Smeermaas wel 3 logische gele kaarten.

Nadat Jens Gielen en Andres Janssen in de 70e minuut een mooie aanval op links in elkaar zetten, kwam de bal via de paal in de voeten van een verraste Jeoffrey Stassen.  Hij liet deze unieke kans niet liet liggen en scoorde de verdiende 2 - 0!